Vištiena dubenėlyje: Kekava su bolivinėmis balandomis
2Jums reikės:
100 g. bolivinių balandų |
1 stiklinės (200 ml.) vandens arba vištienos sultinio |
1 vištienos filė „Kekava” |
Kelių saujų rukolos |
1 didelio pomidoro |
1 avokado |
Ketvirtadalio citrinos |
Geros kokybės alyvuogių aliejaus |
Druskos, pipirų |
Chia sėklų (nebūtina) |
Paruošimo būdas:
- Paruošiame bolivines balandas. Jas galima tiesiog išvirti, bet čia aprašysiu geriausią gamybos būdą. Sėklas nuplauname, 1 minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu arba sultiniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Po 15 min. visas vanduo jau turi būti susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutes.
- Dėliojame dubenėlį – išvirtas kruopas, keptą vištieną, norimas daržoves – aš pasirinkau rukolą, pomidorą, avokadą – jį apšlaksčiau citrinos sultimis ir pabarsčiau chia sėklomis.
- Viską pabarstome druska, pipirais ir tyriausiu alyvuogių aliejumi.
Recepto autorė: „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.