Aštrūs Buffalo sparneliai
0Jums reikės:
1 kg. vištienos sparnelių „Kekava” |
Marinatui reikės: |
30 ml. baltojo vyno acto/obuolių acto |
1 v.š. aliejaus |
1 v.š. Vusterio padažo |
1 a.š. maltos aitriosios paprikos |
1/2 a.š. čili dribsnių |
1/2 a.š. druskos |
1/2 a.š. pipirų |
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažui reikės: |
100 g. mėlynojo pelėsinio sūrio |
100 g. graikiško jogurto |
50 g. majonezo |
1 česnako skiltelės |
1 a.š. Vusterio padažo |
Druskos, pipirų |
Paruošimo būdas:
- Indelyje sumaišome visus marinato ingredientus.
- Sparnelius sumaišome su marinatu ir marinuojame šaldytuve 2-6 valandas.
- Mėlynojo pelėsinio sūrio padažą taip pat pasiruošiame iš anksto – kuo ilgiau jis stovi, tuo tampa skanesnis. Sumaišome visus padažo ingredientus ir dedame į šaldytuvą.
- Iškepame vištienos sparnelius, patiekiame su paruoštu padažu ir saliero lazdelėmis.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.