Graikiška souvlaki vištiena
3Jums reikės:
4 porcijoms reikės |
700 g vištienos filė “Kekava” |
2 v.š. alyvuogių aliejaus |
1/2 citrinos sulčių |
3 skiltelių česnako |
1 v.š. džiovinto raudonėlio |
1 a.š. druskos |
Žiupsnio juodųjų pipirų |
Tzatziki padažui reikės: |
6 v.š. graikiško jogurto |
1 nedidelio agurko |
1 skiltelės česnako |
Šlakelio citrinos sulčių |
Saujelės šviežių krapų |
Druskos, pipirų |
Papildomai patiekimui reikės: |
Pitos duonelės |
Alyvuogių |
Agurkų ir pomidorų salotų |
Humuso |
Citrinos |
Šviežių petražolių |
Paruošimo būdas:
- Vištieną supjaustome kubeliais ir sumaišome su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, trintu česnaku, raudonėliu, druska ir pipirais. Leidžiame vištienai marinuotis apie valandą.
- Kol vištiena marinuojasi, ruošiame Tzatziki – indelyje sumaišome jogurtą, tarkuotą agurką (jo skystį nusunkiame delnais), trintą česnaką, citrinos sultis, druską, pipirus.
- Jei naudosime kitų priedų, pasiruošiame ir juos.
- Marinuotą vištieną sumauname ant iešmelių.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame vištienos iešmelius ir apskrudiname po dvi minutes iš visų pusių. Tuomet sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar apie 5 minutes – kol mėsa pilnai iškepa.
- Patiekiame vištienos iešmelius su pasirinktais priedais. Skaniausia, kai yra visko!
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.