ALOHA kepti ryžiai
2Jums reikės:
4 porcijoms reikės: |
250 g. ryžių |
2 vištienos filė „Kekava“ |
Aliejaus kepimui |
½ svogūno |
2 skiltelių česnako |
1 morkos |
1 raudonosios paprikos |
Saujos šaldytų žirnelių |
200 g. ananasų (tiks ir šviežias, ir konservuotas) |
4 v.š. sojos padažo |
1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus |
Druskos, pipirų |
Patiekimui: svogūnų laiškų |
Paruošimo būdas:
- Išverdame ryžius, neperverdame.
- Kol verda ryžiai, keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame kubeliais pjaustytą vištieną ir iškepame. Pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
- Į keptuvę pilame dar šiek tiek aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką, morką. Kepame 3 minutes. Suberiame kubeliais pjaustytą papriką, anasą, žirnelius ir pakepame dar 2 minutes.
- Į keptuvę grąžiname vištieną, suberiame virtus ryžius, supilame sojos padažą ir skrudintų sezamų aliejų. Skaniname druska ir piprais.
- Patiekiame pabarsčius svogūnų laiškais.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.