“Bao” bandelė su vištiena ir korėjietiškomis morkomis
0Jums reikės:
„Kekava“ vištienos filė kepsnio „Keturi metų laikai“ marinate |
Korėjietiškai paruoštų morkų |
čili pipirų |
“Bao” bandelėms reikės: |
280 g miltų |
6 g sausų mielių |
½ šaukštelių druskos |
½ šaukštelių kepimo miltelių |
15 g cukraus pudros |
15 g aliejaus |
160 g riebaus pieno |
Majonezui reikės: |
2 kiaušinių trynių |
1 šaukštelis garstyčių |
½ skiltelės česnako |
1 šaukštelis Worcester padažo |
1 šaukštas Hoisin padažo |
150 g aliejaus |
sulčių ¼ citrinos |
Paruošimo būdas:
- Gaminkite bandeles. Sumaišykite šiltą pieną su mielėmis ir cukraus pudra. Tada sumaišykite visus ingredientus ir palikite tešlą pastovėti 1 valandą šiltoje vietoje.
- Suformuokite nedidelius tešlos rutuliukus, iškočiokite apvalius paplotėlius, sulankstykite per pusę ir palikite dar 30 min. Tada 10 minučių kaitinkite garuose.
- Paruoškite majonezą. Kiaušinių trynius, garstyčias, česnako skilteles, Worcesterio ir Hoisin padažą supilkite į blenderį ir lėtai išplakite, įpilkite aliejaus. Įpilkite citrinos sulčių ir šaukštą šalto vandens, kad majonezas būtų purus. Kepkite vištienos kepsnį ant grotelių, sudėkite į “Bao” bandelę, į kurią dedamas majonezas ir korėjietiškos morkos.
Pagaminta: Renārs Purmalis
Nuotrauka: Anete Rūķe
Stilius: Baiba Prindule-Rence