Indiška klasika: vištienos Tikka Masala

3 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 5 3

Jums reikės:
4 porcijoms reikės:
500 g. „Kekava” vištienos filė
6 v.š. natūralaus jogurto
2 cm. imbiero šaknies
4 skiltelių česnako
1 a.š. druskos
1 a.š. maltos paprikos
1 a.š. malto kumino
Aliejaus (kepimui)
Virtų ryžių (patiekimui)
Šviežios kalendros (patiekimui)
1 laimo (patiekimui)
Padažui reikės:
1 svogūno
4 skiltelių česnako
2 cm. imbiero šaknies
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. aštraus prieskonių mišinio
1 a.š. maltos ciberžolės
2 a.š. maltos paprikos
1 a.š. maltos aitriosios paprikos
500 g. pomidorų tyrės
6 v.š. natūralaus jogurto
1 a.š. druskos
1/2 a.š. pipirų
Paruošimo būdas:
  • Vištieną supjaustome gabalėliais, dedame į dubenį ir sumaišome su jogurtu, tarkuotu imbieru ir česnaku, druska, malta paprika ir kuminu. Indą apdengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir leidžiame marinuotis mažiausiai vieną valandą, o dar geriau – per naktį.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, iškepame marinuotą vištieną, atidedame.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame smulkintą svogūną, apkepiname kelias minutes.
  • Į keptuvę įtarkuojame imbierą, česnaką, sudedame visus prieskonius ir kepame dar minutę.
  • Supilame pomidorų tyrę, jogurtą, beriame druskos ir pipirų. Kaitiname padažą ant mažos ugnies 5 minutes.
  • Grąžiname vištieną į keptuvę, sumaišome su padažu.
  • Patiekiame su virtais ryžiais, laimo ketvirčiais ir šviežia kalendra.

Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

 

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...