Meksikietiška vištienos fajita
3Jums reikės:
4 porcijoms reikės: |
2 vištienos „Kekava” filė gabalėlių |
1 geltonos paprikos |
1 raudonos paprikos |
1 žalios paprikos |
1 raudonojo svogūno |
Aliejaus kepimui |
8 tortilijų (be gliuteno – naudokite kukurūzų tortilijas) |
1 laimo |
Šviežios kalendros |
Marinatui reikės: |
2 v.š. alyvuogių aliejaus |
2 v.š. rudojo cukraus |
2 v.š. apelsino sulčių |
2 v.š. laimo sulčių |
2 v.š. sojos padažo |
1 v.š. dižono garstyčių |
1 a.š. maltos aitriosios paprikos |
1 a.š. malto kumino |
1 a.š. česnako miltelių |
1 a.š. druskos |
1/2 a.š. juodųjų pipirų |
1/2 a.š. maltos rūkytos paprikos |
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio |
Padažui reikės: |
4 v.š. graikiško jogurto |
1 v.š. majonezo |
2 v.š. laimo sulčių |
1/2 a.š. česnako miltelių |
1/4 a.š. druskos |
1/4 a.š. maltos rūkytos paprikos |
Paruošimo būdas:
- Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
- Vištienos filė perpjauname išilgai pusiau, kad iš vieno filė gabalėlio gautųsi du plonesni tolygūs gabalėliai.
- Į dubenį dedame vištieną ir 3/4 marinato. Likusį ketvirtadalį atidedame – jo prireiks kepant daržoves. Dubenį su vištiena apdengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir leidžiame marinuotis mažiausiai valandas arba per naktį.
- Kai vištiena pamarinuota, tolimesnė gamyba – labai greita.
- Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus,
- Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame vištieną kepti. Apskrudiname po dvi minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname ugnį, uždengiame dangtį ir kepame dar 8-10 minučių.
- Iškepusią vištieną atidedame, kol kas dar nepjaustome!
- Į keptuvę pilame aliejaus, dedame juostelėmis pjaustytas paprikas, kepame 3 minutes. Dedame svogūną ir kepame dar minutę. Supilame pradžioje atidėtą marinato dalį, išmaišome ir kaitiname dar minutę.
- Kai daržovės iškepa, vištieną supjaustome juostelėmis ir dedame ant daržovių.
- Kol kepa mėsa ir daržovės, pašildome tortilijas. Tai galima padaryti orkaitėje arba sausoje keptuvėje kaitinat po vieną po minutę iš abiejų pusių.
- Patiekiame: pašildytas tortilijas, paprikas su vištiena, padažą, juostelėmis pjaustytą avokadą (nebūtina), laimo puseles, šviežią kalendrą.
- Toliau kiekvienas valgytojas gali susisukti savo tortiliją: į tortiliją dedame paprikų ir vištienos, avokado juostelių, kalendros, padažo ir apšlakstome laimo sultimis. Susukam ir valgom!
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.