Portugališkas Piri Piri viščiukas
0Jums reikės:
1 „Kekava” viščiuko |
5 vidutinio dydžio bulvių |
Žiupsnelio druskos |
Marinatui reikės: |
4 v.š. alyvuogių aliejaus |
2 v.š. raudonojo vyno acto |
2 v.š. citrinos sulčių |
2 džiovintų čili pipirų ARBA 1 a.š. malto čili pipiro |
6 skiltelių česnako |
1 a.š. druskos |
1/4 a.š. pipirų |
1 a.š. maltos rūkytos paprikos |
1/2 a.š. maltos kalendros |
1/2 a.š. malto kumino |
Paruošimo būdas:
- Visus marinato ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
- Kepimo skardos apačią patepame marinatu, dedame plonai pjaustytas (apie 5 mm. storio griežinėliais) bulves, jas pabarstome druska.
- Virtuvinėmis žirklėmis pašaliname viščiuko stuburą ir paguldome.
- Viščiuką gausiai aptepame marinatu (bet dar šiek tiek marinato paliekame).
- Viščiuką guldome ant bulvių odele žemyn.
- Kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
- Apverčiame viščiuką, aptepame viršų likusiu marinatu ir kepame dar 40 minučių.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.