Salotos su Teriyaki vištiena
4Jums reikės:
Salotoms: |
kelių saujų mėgstamų salotų; |
pusės avokado; |
citrinos sulčių; |
šparaginių pupelių; |
druskos, pipirų; |
1 vištienos krūtinėlės filė Kekava; |
sezamo sėklų. |
Padažui: |
50 g sojos padažo; |
25 g vandens; |
1 v. š. ryžių acto; |
1 v. š. rudojo cukraus; |
0.5 a. š. česnako miltelių; |
0.5 a. š. imbiero miltelių; |
2 v. š. alyvuogių aliejaus. |
Paruošimo būdas:
Ruošiame padažą – sumaišome visus padažo ingredientus išskyrus aliejų.
Vištieną nuplauname, pabarstome druska, pipirais ir apipilame puse paruošto padažo. leidžiame marinuotis bent pusvalandį.
Kepame vištieną – apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių po pora minučių ir perkeliame kepti į 190 laipsnių orkaitę apie 12 min. Iškepusią vištieną perpjauname per storiausią vietą ir patikriname ar gerai iškepė, t. y. ar visa mėsa balta.
Keptuvėje trumpai apkepiname šparagines pupeles.
Į lėkštę dedame salotas, avokadą (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų), keptas šparagines pupeles ir juostelėmis pjaustytą keptą vištieną.
Daržoves pabarstome druska ir pipirais.
Likusį padažą sumaišome su 2 v. š. alyvuogių aliejaus. Šiuo padažu apipilame salotas ir apibarstome sezamu.
Skanaus!
Recepto autorė: „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.