Tailandietiškas vištienos karis
3Jums reikės:
4 porcijoms reikės |
1 v.š. kokosų aliejaus |
3 cm imbiero šaknies |
3 česnako skiltelių |
1 laimo |
5 a.š. raudonojo kario pastos |
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno |
1 stiklinės (250 ml) vištienos sultinio |
1 v.š. rudojo cukraus |
2-3 "Kekava" vištienos filė gabalėlių |
Mėgstamų daržovių |
Šviežios kalendros |
Šviežio baziliko |
Paruošimo būdas:
- Keptuvėje / puode įkaitiname aliejų, įtarkuojame imbierą, česnaką, laimo žievelę ir kepame 2 minutes.
- Dedame kario pastą, kaitiname dar minutę.
- Supilame kokosų pieną, vištienos sultinį, žuvų padažą, rudąjį cukrų. Viską gerai išmaišome, kad būtų tolygus padažas.
- Kaip padažas užverda, sudedame juostelėmis pjaustytą vištieną ir ant vidutinės ugnies verdame apie 20 minučių – kol vištiena išverda.
- Sudedame daržoves ir verdame dar keletą minučių.
- Patiekiame su šviežia kalendra ir baziliku.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.