Teriyaki vištienos sparneliai
5Jums reikės:
1 kg “Kekava” vištienos sparnelių |
2 v.š. aliejaus | Geriausia – kokosų arba kepimui tinkamo alyvuogių |
5 v.š. miltų | GF versijai – lygiomis dalimis: kukurūzų miltai, ryžių miltai, krakmolas |
1 a.š. druskos |
1/4 a.š. pipirų |
Padažui reikės: |
100 ml vandens |
4 v.š. sojos padažo | GF versijai Tamari | Geriausia – sumažinto sūrumo |
2 v.š. cukraus | Sveikesnei versijai – medaus |
2 v.š. ryžių acto | Tiks ir baltojo vyno arba obuolių actas |
1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus |
2 skiltelių česnako |
2 cm imbiero šaknies |
1 a.š. krakmolo |
Paruošimo būdas:
- Vištienos sparnelius nuplauname ir nusausiname.
- Sparnelius supjaustome dalimis (mažųjų dalių nenaudosime).
- Sparnelius apipilame aliejumi, beriame druskos ir pipirų, išmaišome.
- Beriame miltus, išmaišome, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų.
- Kepame 190 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
- Kai sparneliai artėja prie kepimo pabaigos, ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. Pilame į keptuvę ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
- Iškepusius sparnelius sumaišome su padažu.
- Patiekiame pabarsčius sezamo sėklomis ir smulkintais svogūno laiškais.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.