Vištiena dubenėlyje: Kekava su bolivinėmis balandomis

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 2

Jums reikės:
100 g. bolivinių balandų
1 stiklinės (200 ml.) vandens arba vištienos sultinio
1 vištienos filė „Kekava”
Kelių saujų rukolos
1 didelio pomidoro
1 avokado
Ketvirtadalio citrinos
Geros kokybės alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Chia sėklų (nebūtina)
Paruošimo būdas:
  1. Paruošiame bolivines balandas. Jas galima tiesiog išvirti, bet čia aprašysiu geriausią gamybos būdą. Sėklas nuplauname, 1 minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu arba sultiniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Po 15 min. visas vanduo jau turi būti susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutes.
  2. Dėliojame dubenėlį – išvirtas kruopas, keptą vištieną, norimas daržoves – aš pasirinkau rukolą, pomidorą, avokadą – jį apšlaksčiau citrinos sultimis ir pabarsčiau chia sėklomis.
  3. Viską pabarstome druska, pipirais ir tyriausiu alyvuogių aliejumi. 

 

Recepto autorė: „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...