Vištienos sriuba su kariu

4 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 5 4

Jums reikės:
500 g ,,Kekava“ vištienos kumpio;
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
1 vnt. svogūno;
1 česnako skiltelės;
1 raudonos paprikos;
1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
šiek tiek kario prieskonių;
keleto kajeno pipirų;
4 stiklinių vištienos sultinio;
1 skardinės konservuotų pomidorų (be žievelių)
1 didelio rūgštaus obuolio;
¼ stiklinės mažų makaronų (gali būti „Orzo“ makaronai)
Šiek tiek raudonosios paprikos;
Petražolių lapelių;
Grietinės.
Paruošimo būdas:

Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnako skiltelę. Išvalykite papriką ir ją supjaustykite mažais kubeliais. Į įkaitintą aliejumi puodą supilkite smulkintus svogūną, česnaką ir papriką. Viską kepkite maždaug 5 min, kol daržovės suminkštės. Po to imkitės „Kekava“ vištienos – ją supjaustykite maždaug 2 cm gabaliukais.  Supjaustytą vištieną kartu su imbieru ir  kariu sudėkite į įkaitintą puodą, sumaišykite ir palikite kelioms minutėms. Po to imkitės obuolio – jo sėklas išvalykite (galite nulupti ir odelę) ir supjaustykite mažais kubeliais. Į puodą, kuriame troškinasi „Kekava“ vištiena, sudėkite supjaustytą obuolį, pomidorus, supilkite sultinį ir palikite viską virti apie 20 min. Po to suberkite makaronus ir pavirkite dar 7 minutes. Sriubą rekomenduojama patiekti su grietine bei paskaninti petražolėmis.

Skanaus!

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...