Vištienos blauzdelės su mėlynojo sūrio padažu
1Jums reikės:
8 vnt. „Kekava“ vištienos blauzdelių; |
150 ml saldaus čili padažo; |
2 valg. šaukšt. baltojo vyno; |
2 valg. šaukšt. sojos padažo; |
1 arbat. šaukšt. tarkuoto imbiero; |
100 g mėlynojo sūrio; |
150 g grietinės; |
2 valg. šaukšt. majonezo; |
šlakelio alyvuogių aliejaus. |
Paruošimo būdas:
Sumaišykite saldų čili padažą su sojos padažu, baltuoju vynu ir tarkuotu imbieru. Lengvai įtrinkite masę į „Kekava“ vištienos blauzdeles ir palikite porai valandų marinuotis.
Į įkaitintą keptuvę sudėkite „Kekava“ vištienos blauzdeles ir greitai apkepkite vištieną iš abiejų pusių. Po to vištieną galite kepti keptuvėje ant silpnos ugnies ir uždengus dangtį arba pašauti į orkaitę 15 min.
Kol kepa vištiena, galite pasigaminti padažą. Susmulkinkite mėlynąjį sūrį ir sumaišykite jį su grietine bei majonezu. Jei norite, jog padažas būtų skystesnis, įpilkite šiek tiek vandens.
Skanaus!