„Kekava“ salotos su vištienos kepenėlėmis
4Jums reikės:
500 g „Kekava“ vištienos kepenėlių; |
1 stiklinės gazuoto mineralinio vandens; |
1 stiklinės citrinos sulčių; |
Juodųjų pipirų; |
Bazilikų; |
Krapų; |
Šiek tiek kedro riešutų; |
Šlakelio alyvuogių aliejaus; |
Saujos rukolos salotų; |
Skiltelės česnako; |
Žiupsnelio druskos; |
1 vnt saldžiosios paprikos. |
Paruošimo būdas:
Į dubenį supilkite stiklinę gazuoto mineralinio vandens ir ½ stiklinės citrinų sulčių, viską pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodaisiais pipirais. Į šį paruoštą marinatą dėkite „Kekava“ vištienos kepenėles ir palikite marinuotis vienai valandai.
Kol vištiena marinuojasi, susmulkinkite bazilikus, krapus, česnaką, rukolos salotas, supjaustykite saldžiąją papriką. Viską suberiame į atskirą dubenį ir išmaišome.
Toliau gaminkite padažą. Į likusią ½ stiklinės citrinų sulčių įlašinkite aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos bei juodųjų pipirų.
Kai vištienos kepenėlės baigia marinuotis, išimkite jas ir pakepinkite keptuvėje apie 5-7 min. Joms iškepus, sudėkite į dubenį kartu su supjaustytomis daržovėmis, supilkite padažą ir viską išmaišykite.
Skanaus!