Teriyaki vištiena iš vieno puodo
2Jums reikės:
4 porcijoms reikės: |
2-3 vištienos filė „Kekava” |
200 g ilgagrūdžių ryžių |
skardinės konservuotų ananasų |
alyvuogių aliejaus |
sezamo sėklų |
svogūnų laiškų |
Teriyaki padažui / glajui reikės: |
60 g sojos padažo |
30 g cukraus |
1 v. š. ryžių acto |
1 v. š. sezamų aliejaus |
1 v. š. sweet chilli padažo |
1 a. š. česnako miltelių |
0.5 a. š. malto imbiero |
druskos, pipirų |
1 a. š. krakmolo |
Paruošimo būdas:
- Sumaišome visus Teriyaki padažo ingredientus iki vientisos masės.
- Vištienos filė supjaustome plonais mažais gabalėliais.
- Į indą su vištiena pilame trečdalį padažo ir marinuojame mažiausiai valandą.
- Paruošiame ananasų vandenį, kuriame vėliau virs ryžiai. Į dubenį pilame konservuotų anansų sultis ir tiek vandens, kad bendrai skysčio būtų 600 ml.
- Kai vištiena jau pasimarinavusi, kaičiame puodą / keptuvę ir pradedame gamybą.
- Į keptuvę supilame likusį Teriyaki padažą. Kai padažas užverda, sumažiname ugnį ir pakaitiname porą minučių nuolat maišydami, kol padažas tampa tąsios konsistencijos. Supilame sutirštėjusį padažą į indą, pravalome keptuvę.
- Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, dedame kepti vištieną. Apkepame po 3 min. iš abiejų pusių ir atidedame.
- Į keptuvę pilame paruoštą ananasų vandenį, sudedame ryžius ir ananasų gabalėlius. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį ir uždengiame. Verdame 12 min.
- Ant apvirusių ryžių dedame apkepusius vištienos gabalėlius, kuriuos gausiai patepame Teriyaki padažu. Uždengiame dangtį ir leidžiame troškintis dar 10 min.
- Vištieną aptepame likusiu Teriyaki padažu, pabarstome sezamu ir svogūnų laiškais.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.