Kekava vištienos mėsainis
2Jums reikės:
4 porcijoms reikės: |
4 bandelių |
2 vištienos filė „Kekava” |
Druskos, pipirų, maltos paprikos |
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių |
4 lapelių čederio sūrio |
saujos šviežių špinatų |
1 pomidoro |
1 prinokusio minkšto avokado |
pusės laimo |
1 česnako skiltelės |
saujelės šviežios kalendros |
Paruošimo būdas:
- Ruošiame mėsą: sumalame vištienos filė, maltą vištieną sumaišome su druska, pipirais, malta paprika, saujele smulkintos kalendros, grūdėtosiomis garstyčiomis.
- Ruošiame gvakamolę: nulupame avokadą ir sutraiškome šakute, sumaišome su puse kubeliais smulkinto pomidoro, spaustu česnaku, laimo sultimis, šviežiomis kalendromis, druska ir pipirais. Kas mėgsta aštriau – galima įdėti čili pipiro.
- Iš mėsos formuojame kotletukus. Kepame pagal galimybes – idealiausia, žinoma, ant griliaus, jei ne – ant keptuvės po kelias minutes iš abiejų pusių.
- Kol mėsa kepa orkaitėje kelias minutes pašildome bandeles.
- Sluoksniuojame mėsainį: ant bandelės dedame vištieną, sūrį, špinatų lapus, pomidorų griežinėlius, gerą šaukštą gvakamolės ir bandelės viršų.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.