Labai itališkos salotos
8Jums reikės:
Salotoms reikės: |
1 vištienos filė “Kekava” |
Romaninių salotų |
Saujos vyšninių pomidorų |
Saujos mini mocarela sūrio |
Kelių saulėje džiovintų pomidorų |
1 avokado |
Šlakelio citrinos sulčių |
Baziliko lapelių papuošimui |
Padažui reikės: |
4 v.š. alyvuogių aliejaus |
2 v.š. balzaminio acto |
1 a.š. medaus |
1 skiltelės česnako |
Žiupsnelio druskos, pipirų, džiovinto baziliko ir raudonėlio |
Paruošimo būdas:
- Sumaišome visus padažo ingredientus.
- Vištieną apipilame 2 v.š. padažo ir leidžiame pasimarinuoti bent pusvalandį.
- Vištienos filė dedame į keptuvę, apkepame po 4 minutes iš abiejų pusių, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ir kepame dar 7-8 minutes.
- Kai vištiena iškepa, supjaustome juostelėmis.
- Ruošiame salotas – į lėkštę dedame salotų lapus, avokadą (jį apšlakstome citrinos sultimis), vyšninius pomidorus ir džiovintus pomidorus, mocarelą ir vištienos juosteles.
- Salotas apšlakstome padažu, pabarstome druska, pipirais ir šviežio baziliko lapeliais.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.