Saldžių bulvių skrebučiai
2Jums reikės:
Skrebučiams reikės: |
4 vidutinio dydžio saldžių bulvių |
2 vištienos filė „Kekava“ |
Šlakelio alyvuogių aliejaus |
2 v.š. BBQ padažo ARBA pomidorų pastos, sveikiausiai alternatyvai |
2 lauro lapų |
Druskos, pipirų |
Padažui reikės: |
2 v.š. girietinės |
1 v.š. majonezo |
½ avokado |
¼ citrinos sulčių |
1 česnako skiltelės |
Žiupsnelio druskos, pipirų, maltos paprikos |
Paruošimo būdas:
- Į puodą dedame vištieną, užpilame vandeniu, beriame druskos, pipirų, lauro lapų ir verdame 40 minučių.
- Saldžias bulves supjaustome 1 cm. pločio riekelėmis, patepame aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Išdėliojame ant kepimo skardos taip, kad bulvės nesiliestų viena su kita. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių, kepimo viduryje apverčiame.
- Virtą vištieną suplėšome šakute arba tiesiog rankomis ir sumaišome su BBQ padažu, arba tiesiog su pomidorų pasta ir mėgstamais prieskoniais, jei norite sveikesnės alternatyvos.
- Gaminame padažą: į trintuvą sudedame visus padažo ingredientus ir sutriname iki vientisos masės.
- Ant buvės skrebučio dedame vištienos, užpilame padažu.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.