Saldžių bulvių skrebučiai

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 2

Jums reikės:
Skrebučiams reikės:
4 vidutinio dydžio saldžių bulvių
2 vištienos filė „Kekava“
Šlakelio alyvuogių aliejaus
2 v.š. BBQ padažo ARBA pomidorų pastos, sveikiausiai alternatyvai
2 lauro lapų
Druskos, pipirų
Padažui reikės:
2 v.š. girietinės
1 v.š. majonezo
½ avokado
¼ citrinos sulčių
1 česnako skiltelės
Žiupsnelio druskos, pipirų, maltos paprikos
Paruošimo būdas:
  • Į puodą dedame vištieną, užpilame vandeniu, beriame druskos, pipirų, lauro lapų ir verdame 40 minučių.
  • Saldžias bulves supjaustome 1 cm. pločio riekelėmis, patepame aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Išdėliojame ant kepimo skardos taip, kad bulvės nesiliestų viena su kita. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių, kepimo viduryje apverčiame.
  • Virtą vištieną suplėšome šakute arba tiesiog rankomis ir sumaišome su BBQ padažu, arba tiesiog su pomidorų pasta ir mėgstamais prieskoniais, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Gaminame padažą: į trintuvą sudedame visus padažo ingredientus ir sutriname iki vientisos masės.
  • Ant buvės skrebučio dedame vištienos, užpilame padažu.

Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...