Azijietiški makaronai
3Jums reikės:
2 porcijoms reikės: |
150 g. spagetti makaronų |
1 vištienos krūtinėlės filė „Kekava“ |
2 lapų kiniško kopūsto |
1 morkos |
Aliejaus kepimui |
Marinuoto imbiero (nebūtina, bet labai tinka) |
Patiekimui: svogūno laiškų, smulkintų žemės riešutų / sezamo sėklų |
Padažui reikės: |
4 v.š. sojos padažo |
1 v.š. cukraus arba medaus |
1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus |
1 v.š. „Sweet Chilli“ padažo |
1 a.š. ryžių / baltojo vyno acto |
Žiupsnelio česnako miltelių |
Žiupsnelio imbiero miltelių |
Paruošimo būdas:
- Sumaišome visus padažo ingredientus.
- Išverdame makaronus (neperverdame).
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame juostelėmis pjaustytą vištieną, iškepame.
- Kai vištiena baigia kepti, pridedame šiaudeliais pjaustytą morką ir kinišką kopūstą, pakepiname viską 1 minutę, išjungiame ugnį.
- Į keptuvę beriame makaronus, pilame padažą, išmaišome.
- Uždengiame dangtį ir leidžiame padažui susigerti į makaronus keletą minučių.
- Patiekiame su marinuotu imbieru, svogūno laiškais, žemės riešutais arba sezamais.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.