Citrininės blauzdelės
1Jums reikės:
10 vištienos blauzdelių „Kekava“ |
1 a.š. džiovinto raudonėlio |
1/2 a.š. džiovinto čiobrelio |
1/2 a.š. maltos rūkytos paprikos |
1/2 a.š. druskos |
1/4 a.š. pipirų |
1 v.š. alyvuogių aliejaus |
1 v.š. citrinos sulčių |
1 a.š. citrinos žievelių |
2 skiltelių česnako |
1 citrinos patiekimui |
Šviežio čiobrelio patiekimui |
Paruošimo būdas:
- Dubenyje sumaišome vištienos blauzdeles su visais prieskoniais, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, įtarkuojame citrinos žievelę ir česnaką.
- Galime kepti iš karto, bet geriausia būtų pamarinuoti bent dvi valandas.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Blazdeles išdėliojame ant kepimo skardos ir kepame apie 45 minutes, kepimo viduryje galime apversti.
- Patiekiame su citrinos griežinėliais ir šviežiu čiobreliu.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.