Graikiška souvlaki vištiena

2 votes, average: 3.00 out of 52 votes, average: 3.00 out of 52 votes, average: 3.00 out of 52 votes, average: 3.00 out of 52 votes, average: 3.00 out of 5 2

Jums reikės:
4 porcijoms reikės
700 g vištienos filė “Kekava”
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1/2 citrinos sulčių
3 skiltelių česnako
1 v.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. druskos
Žiupsnio juodųjų pipirų
Tzatziki padažui reikės:
6 v.š. graikiško jogurto
1 nedidelio agurko
1 skiltelės česnako
Šlakelio citrinos sulčių
Saujelės šviežių krapų
Druskos, pipirų
Papildomai patiekimui reikės:
Pitos duonelės
Alyvuogių
Agurkų ir pomidorų salotų
Humuso
Citrinos
Šviežių petražolių
Paruošimo būdas:
  1. Vištieną supjaustome kubeliais ir sumaišome su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, trintu česnaku, raudonėliu, druska ir pipirais. Leidžiame vištienai marinuotis apie valandą.
  2. Kol vištiena marinuojasi, ruošiame Tzatziki – indelyje sumaišome jogurtą, tarkuotą agurką (jo skystį nusunkiame delnais), trintą česnaką, citrinos sultis, druską, pipirus.
  3. Jei naudosime kitų priedų, pasiruošiame ir juos.
  4. Marinuotą vištieną sumauname ant iešmelių.
  5. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame vištienos iešmelius ir apskrudiname po dvi minutes iš visų pusių. Tuomet sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar apie 5 minutes – kol mėsa pilnai iškepa.
  6. Patiekiame vištienos iešmelius su pasirinktais priedais. Skaniausia, kai yra visko!

Recepto autorė: „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...