Indiška klasika: vištienos Tikka Masala
3Jums reikės:
4 porcijoms reikės: |
500 g. „Kekava” vištienos filė |
6 v.š. natūralaus jogurto |
2 cm. imbiero šaknies |
4 skiltelių česnako |
1 a.š. druskos |
1 a.š. maltos paprikos |
1 a.š. malto kumino |
Aliejaus (kepimui) |
Virtų ryžių (patiekimui) |
Šviežios kalendros (patiekimui) |
1 laimo (patiekimui) |
Padažui reikės: |
1 svogūno |
4 skiltelių česnako |
2 cm. imbiero šaknies |
1 a.š. maltos kalendros |
1 a.š. aštraus prieskonių mišinio |
1 a.š. maltos ciberžolės |
2 a.š. maltos paprikos |
1 a.š. maltos aitriosios paprikos |
500 g. pomidorų tyrės |
6 v.š. natūralaus jogurto |
1 a.š. druskos |
1/2 a.š. pipirų |
Paruošimo būdas:
- Vištieną supjaustome gabalėliais, dedame į dubenį ir sumaišome su jogurtu, tarkuotu imbieru ir česnaku, druska, malta paprika ir kuminu. Indą apdengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir leidžiame marinuotis mažiausiai vieną valandą, o dar geriau – per naktį.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, iškepame marinuotą vištieną, atidedame.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame smulkintą svogūną, apkepiname kelias minutes.
- Į keptuvę įtarkuojame imbierą, česnaką, sudedame visus prieskonius ir kepame dar minutę.
- Supilame pomidorų tyrę, jogurtą, beriame druskos ir pipirų. Kaitiname padažą ant mažos ugnies 5 minutes.
- Grąžiname vištieną į keptuvę, sumaišome su padažu.
- Patiekiame su virtais ryžiais, laimo ketvirčiais ir šviežia kalendra.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.