Jamaikietiška Jerk vištiena

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 0

Jums reikės:
4 porcijoms reikės:
8 „Kekava” vištienos blauzdelių
1 citrinos (patiekimui)
Čili pipiro (patiekimui)
Šviežios kalendros (patiekimui)
Marinatui reikės:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. sojos padažo
2 v.š. citrinos sulčių
1 čili pipiro
1 mažo svogūno
5 skiltelių česnako
2 cm. imbiero šaknies
3 v.š. rudojo cukraus
2 a.š. druskos
1 a.š. pipirų
1 a.š. cinamono
1/4 a.š. malto muskato
1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
Karibų ryžiams reikės:
Aliejaus kepimui
2 skiltelių česnako
1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. maltos rūkytos paprikos
250 g. ilgagrūdžių ryžių
1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
250 ml. kokosų pieno
150 ml. vandens
1 a.š. druskos
Žiupsnelio pipirų
1 lauro lapo
Paruošimo būdas:

Marinatas:

  • Visus marinato ingredientus dedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės
  • Vištienos blauzdeles sumaišome su marinatu, indą apdengiame maistine plėvele ir leidžiame marinuotis šaldytuve mažiausiai 4 valandas arba per naktį.
  • Pasimarinavusias vištienos blauzdeles dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame puse likusio marinato.
  • Kepame 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
  • Apverčiame blauzdeles, aptepame likusia puse marinato ir kepame dar 25 minutes.
  • Patiekiame su citrinos ketvirčiais ir pabarsčius čili griežinėlių bei šviežios kalendros.

Ryžiai:

  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką, kepiname pusę minutės.
  • Į keptuvę suberiame prieskonius, kepiname dar pusę minutės.
  • Praskalaujame ryžius, beriame į keptuvę, išmaišome ir pakepiname minutę.
  • Į keptuvę suberiame pupeles, pilame kokosų pieną, vandenį, beriame druskos, pipirų, įdedame lauro lapą.
  • Kai skystis užverda sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir kaitiname apie 15 minučių – kol ryžiai išverda ir skysčio nebelieka.

P.S. Ryžius pats laikas pradėti gaminti tuo momentu, kai orkaitėje apverčiate vištieną.

Recepto autorė: „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

 

 

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...