Kekava vištiena kiniškai
3Jums reikės:
Vištienai ir marinatui: |
3 vištienos filė „Kekava” gabalėlių |
1 a. š. rudojo cukraus |
2 a. š. krakmolo |
1 v. š. sojos padažo |
druskos, pipirų |
Padažui: |
50 g sojos padažo |
2 v. š. rudojo cukraus |
4 skiltelių česnako |
2 v. š. miltų |
1 v. š. ryžių acto |
2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus |
Papildomai: |
ryžių |
1 nedidelio brokolio |
1 paprikos |
1 morkos |
sezamo sėklų |
aliejaus kepimui |
100 ml vandens |
1 laimo |
Paruošimo būdas:
- Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus ir sumaišome su kubeliais pjaustyta „Kekava” vištiena. Leidžiame marinuotis apie valandą.
- Paruošiame daržoves: brokolius supjaustome ir apverdame 2-3 minutes, šiaudeliais supjaustome papriką ir morką.
- Paruošiame padažą – sumaišome visus padažui reikalingus ingredientus.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištieną, supilame jos marinatą ir pusę padažo. Kepame, kol vištiena iškepa.
- Prie vištienos beriame visas daržoves, supilame likusią pusę padažo ir 100 ml vandens.
- Kepame maišydami dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštėja.
- Pabarstome sezamų sėklomis ir patiekiame su ryžiais (ar virtus ryžius gardinau keptu kiaušiniu, sezamų aliejumi ir soja) ir laimo ketvirčiu.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.