Kekava vištiena kiniškai

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 3

Jums reikės:
Vištienai ir marinatui:
3 vištienos filė „Kekava” gabalėlių
1 a. š. rudojo cukraus
2 a. š. krakmolo
1 v. š. sojos padažo
druskos, pipirų
Padažui:
50 g sojos padažo
2 v. š. rudojo cukraus
4 skiltelių česnako
2 v. š. miltų
1 v. š. ryžių acto
2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
Papildomai:
ryžių
1 nedidelio brokolio
1 paprikos
1 morkos
sezamo sėklų
aliejaus kepimui
100 ml vandens
1 laimo
Paruošimo būdas:
  1. Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus ir sumaišome su kubeliais pjaustyta „Kekava” vištiena. Leidžiame marinuotis apie valandą.
  2. Paruošiame daržoves: brokolius supjaustome ir apverdame 2-3 minutes, šiaudeliais supjaustome papriką ir morką.
  3. Paruošiame padažą – sumaišome visus padažui reikalingus ingredientus.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištieną, supilame jos marinatą ir pusę padažo. Kepame, kol vištiena iškepa.
  5. Prie vištienos beriame visas daržoves, supilame likusią pusę padažo ir 100 ml vandens.
  6. Kepame maišydami dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštėja.
  7. Pabarstome sezamų sėklomis ir patiekiame su ryžiais (ar virtus ryžius gardinau keptu kiaušiniu, sezamų aliejumi ir soja) ir laimo ketvirčiu.

 

Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...