Meksikietiška vištienos fajita

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 0

Jums reikės:
4 porcijoms reikės:
2 vištienos „Kekava” filė gabalėlių
1 geltonos paprikos
1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
1 raudonojo svogūno
Aliejaus kepimui
8 tortilijų (be gliuteno – naudokite kukurūzų tortilijas)
1 laimo
Šviežios kalendros
Marinatui reikės:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. rudojo cukraus
2 v.š. apelsino sulčių
2 v.š. laimo sulčių
2 v.š. sojos padažo
1 v.š. dižono garstyčių
1 a.š. maltos aitriosios paprikos
1 a.š. malto kumino
1 a.š. česnako miltelių
1 a.š. druskos
1/2 a.š. juodųjų pipirų
1/2 a.š. maltos rūkytos paprikos
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
Padažui reikės:
4 v.š. graikiško jogurto
1 v.š. majonezo
2 v.š. laimo sulčių
1/2 a.š. česnako miltelių
1/4 a.š. druskos
1/4 a.š. maltos rūkytos paprikos
Paruošimo būdas:
  • Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  • Vištienos filė perpjauname išilgai pusiau, kad iš vieno filė gabalėlio gautųsi du plonesni tolygūs gabalėliai.
  • Į dubenį dedame vištieną ir 3/4 marinato. Likusį ketvirtadalį atidedame – jo prireiks kepant daržoves. Dubenį su vištiena apdengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir leidžiame marinuotis mažiausiai  valandas arba per naktį.
  • Kai vištiena pamarinuota, tolimesnė gamyba – labai greita.
  • Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus,
  • Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame vištieną kepti. Apskrudiname po dvi minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname ugnį, uždengiame dangtį ir kepame dar 8-10 minučių.
  • Iškepusią vištieną atidedame, kol kas dar nepjaustome!
  • Į keptuvę pilame aliejaus, dedame juostelėmis pjaustytas paprikas, kepame 3 minutes. Dedame svogūną ir kepame dar minutę. Supilame pradžioje atidėtą marinato dalį, išmaišome ir kaitiname dar minutę.
  • Kai daržovės iškepa, vištieną supjaustome juostelėmis ir dedame ant daržovių.
  • Kol kepa mėsa ir daržovės, pašildome tortilijas. Tai galima padaryti orkaitėje arba sausoje keptuvėje kaitinat po vieną po minutę iš abiejų pusių.
  • Patiekiame: pašildytas tortilijas, paprikas su vištiena, padažą, juostelėmis pjaustytą avokadą (nebūtina), laimo puseles, šviežią kalendrą.
  • Toliau kiekvienas valgytojas gali susisukti savo tortiliją: į tortiliją dedame paprikų ir vištienos, avokado juostelių, kalendros, padažo ir apšlakstome laimo sultimis. Susukam ir valgom!

Recepto autorė: „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...