Portugališkas Piri Piri viščiukas

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 0

Jums reikės:
1 „Kekava” viščiuko
5 vidutinio dydžio bulvių
Žiupsnelio druskos
Marinatui reikės:
4 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. raudonojo vyno acto
2 v.š. citrinos sulčių
2 džiovintų čili pipirų ARBA 1 a.š. malto čili pipiro
6 skiltelių česnako
1 a.š. druskos
1/4 a.š. pipirų
1 a.š. maltos rūkytos paprikos
1/2 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. malto kumino
Paruošimo būdas:
  • Visus marinato ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  • Kepimo skardos apačią patepame marinatu, dedame plonai pjaustytas (apie 5 mm. storio griežinėliais) bulves, jas pabarstome druska.
  • Virtuvinėmis žirklėmis pašaliname viščiuko stuburą ir paguldome.
  • Viščiuką gausiai aptepame marinatu (bet dar šiek tiek marinato paliekame).
  • Viščiuką guldome ant bulvių odele žemyn.
  • Kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  • Apverčiame viščiuką, aptepame viršų likusiu marinatu ir kepame dar 40 minučių.

Recepto autorė: „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

 

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...