Salotos su Teriyaki vištiena

4 votes, average: 4.00 out of 54 votes, average: 4.00 out of 54 votes, average: 4.00 out of 54 votes, average: 4.00 out of 54 votes, average: 4.00 out of 5 4

Jums reikės:
Salotoms:
kelių saujų mėgstamų salotų;
pusės avokado;
citrinos sulčių;
šparaginių pupelių;
druskos, pipirų;
1 vištienos krūtinėlės filė Kekava;
sezamo sėklų.
Padažui:
50 g sojos padažo;
25 g vandens;
1 v. š. ryžių acto;
1 v. š. rudojo cukraus;
0.5 a. š. česnako miltelių;
0.5 a. š. imbiero miltelių;
2 v. š. alyvuogių aliejaus.
Paruošimo būdas:

Ruošiame padažą – sumaišome visus padažo ingredientus išskyrus aliejų.

Vištieną nuplauname, pabarstome druska, pipirais ir apipilame puse paruošto padažo. leidžiame marinuotis bent pusvalandį.

Kepame vištieną – apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių po pora minučių ir perkeliame kepti į 190 laipsnių orkaitę apie 12 min. Iškepusią vištieną perpjauname per storiausią vietą ir patikriname ar gerai iškepė, t. y. ar visa mėsa balta.

Keptuvėje trumpai apkepiname šparagines pupeles.

Į lėkštę dedame salotas, avokadą (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų), keptas šparagines pupeles ir juostelėmis pjaustytą keptą vištieną.

Daržoves pabarstome druska ir pipirais.

Likusį padažą sumaišome su 2 v. š. alyvuogių aliejaus. Šiuo padažu apipilame salotas ir apibarstome sezamu.

Skanaus!

Recepto autorė: „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...