Salotos suktinukai su azijietiška vištiena
3Jums reikės:
2 vištienos filė „Kekava“ |
3 v.š. sojos padažo |
1 v.š. „Sweet Chilli“ padažo |
½ laimo sulčių |
1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus |
1 česnako skiltelės |
Aliejaus kepimui |
Iceberg salotų |
1 morkos |
2 raudonojo kopūsto lapų |
Sezamo (patiekimui) |
Česnako laiškų (patiekimui) |
Paruošimo būdas:
- Sumaišome marinato ingredientus: soją, Sweet Chilli, laimo sultis, skrudintų sezamų aliejų, trintą česnaką.
- Vištieną supjaustome juostelėmis, apipilame paruoštu marinatu ir marinuojame bent jau valandą.
- Kai vištiena pasimarinavusi, keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame vištieną.
- Iceberg salotos lapus atsargiai atskiriame vieną nuo kito, suplauname ir nusausiname.
- Morką ir kopūstą supjaustome juostelėmis.
- Į salotos lapą dedame kopūsto, morkos, vištienos juostelių. Pabarstome sezamu ir česnako laiškais.
Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.