Teriyaki vištiena iš vieno puodo

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 2

Jums reikės:
4 porcijoms reikės:
2-3 vištienos filė „Kekava”
200 g ilgagrūdžių ryžių
skardinės konservuotų ananasų
alyvuogių aliejaus
sezamo sėklų
svogūnų laiškų
Teriyaki padažui / glajui reikės:
60 g sojos padažo
30 g cukraus
1 v. š. ryžių acto
1 v. š. sezamų aliejaus
1 v. š. sweet chilli padažo
1 a. š. česnako miltelių
0.5 a. š. malto imbiero
druskos, pipirų
1 a. š. krakmolo
Paruošimo būdas:
  1. Sumaišome visus Teriyaki padažo ingredientus iki vientisos masės.
  2. Vištienos filė supjaustome plonais mažais gabalėliais.
  3. Į indą su vištiena pilame trečdalį padažo ir marinuojame mažiausiai valandą.
  4. Paruošiame ananasų vandenį, kuriame vėliau virs ryžiai. Į dubenį pilame konservuotų anansų sultis ir tiek vandens, kad bendrai skysčio būtų 600 ml.
  5. Kai vištiena jau pasimarinavusi, kaičiame puodą / keptuvę ir pradedame gamybą.
  6. Į keptuvę supilame likusį Teriyaki padažą. Kai padažas užverda, sumažiname ugnį ir pakaitiname porą minučių nuolat maišydami, kol padažas tampa tąsios konsistencijos. Supilame sutirštėjusį padažą į indą, pravalome keptuvę.
  7. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, dedame kepti vištieną. Apkepame po 3 min. iš abiejų pusių ir atidedame.
  8. Į  keptuvę pilame paruoštą ananasų vandenį, sudedame ryžius ir ananasų gabalėlius. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį ir uždengiame. Verdame 12 min.
  9. Ant apvirusių ryžių dedame apkepusius vištienos gabalėlius, kuriuos gausiai patepame Teriyaki padažu. Uždengiame dangtį ir leidžiame troškintis dar 10 min.
  10. Vištieną aptepame likusiu Teriyaki padažu, pabarstome sezamu ir svogūnų laiškais.

Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...