Teriyaki vištienos sparneliai

5 votes, average: 4.00 out of 55 votes, average: 4.00 out of 55 votes, average: 4.00 out of 55 votes, average: 4.00 out of 55 votes, average: 4.00 out of 5 5

Jums reikės:
1 kg “Kekava” vištienos sparnelių
2 v.š. aliejaus | Geriausia – kokosų arba kepimui tinkamo alyvuogių
5 v.š. miltų | GF versijai – lygiomis dalimis: kukurūzų miltai, ryžių miltai, krakmolas
1 a.š. druskos
1/4 a.š. pipirų
Padažui reikės:
100 ml vandens
4 v.š. sojos padažo | GF versijai Tamari | Geriausia – sumažinto sūrumo
2 v.š. cukraus | Sveikesnei versijai – medaus
2 v.š. ryžių acto | Tiks ir baltojo vyno arba obuolių actas
1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
2 skiltelių česnako
2 cm imbiero šaknies
1 a.š. krakmolo
Paruošimo būdas:
  1. Vištienos sparnelius nuplauname ir nusausiname.
  2. Sparnelius supjaustome dalimis (mažųjų dalių nenaudosime).
  3. Sparnelius apipilame aliejumi, beriame druskos ir pipirų, išmaišome.
  4. Beriame miltus, išmaišome, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų.
  5. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
  6. Kai sparneliai artėja prie kepimo pabaigos, ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. Pilame į keptuvę ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
  7. Iškepusius sparnelius sumaišome su padažu.
  8. Patiekiame pabarsčius sezamo sėklomis ir smulkintais svogūno laiškais.

Recepto autorė: tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.

Grįžti į receptus

ĮVERTINK RECEPTĄ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...