Vištienos sriuba su kariu
4Jums reikės:
500 g ,,Kekava“ vištienos kumpio; |
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus; |
1 vnt. svogūno; |
1 česnako skiltelės; |
1 raudonos paprikos; |
1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero; |
šiek tiek kario prieskonių; |
keleto kajeno pipirų; |
4 stiklinių vištienos sultinio; |
1 skardinės konservuotų pomidorų (be žievelių) |
1 didelio rūgštaus obuolio; |
¼ stiklinės mažų makaronų (gali būti „Orzo“ makaronai) |
Šiek tiek raudonosios paprikos; |
Petražolių lapelių; |
Grietinės. |
Paruošimo būdas:
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnako skiltelę. Išvalykite papriką ir ją supjaustykite mažais kubeliais. Į įkaitintą aliejumi puodą supilkite smulkintus svogūną, česnaką ir papriką. Viską kepkite maždaug 5 min, kol daržovės suminkštės. Po to imkitės „Kekava“ vištienos – ją supjaustykite maždaug 2 cm gabaliukais. Supjaustytą vištieną kartu su imbieru ir kariu sudėkite į įkaitintą puodą, sumaišykite ir palikite kelioms minutėms. Po to imkitės obuolio – jo sėklas išvalykite (galite nulupti ir odelę) ir supjaustykite mažais kubeliais. Į puodą, kuriame troškinasi „Kekava“ vištiena, sudėkite supjaustytą obuolį, pomidorus, supilkite sultinį ir palikite viską virti apie 20 min. Po to suberkite makaronus ir pavirkite dar 7 minutes. Sriubą rekomenduojama patiekti su grietine bei paskaninti petražolėmis.
Skanaus!